Скандалът ЧЕЗ:
И ОЩЕ ЕДНО СЪОТВЕТСТВИЕ…



Григор Лилов, Фейсбук

От днес премиерът Бойко Борисов е в Лондон и участва в Инвестиционния форум за Западните Балкани, организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). В конференцията участват и лидерите от всички страни от региона.

Ще има среща с ръководството на ЕБВР – Европейска банка за възстановяване и развитие по повод форума, на който е почетен председател (той е иницииран от България и предложен на ЕБВР да се проведе под неин патронаж).

Тази ЕБВ отпусна навремето заем на стойност 116 млн. евро на “ЧЕЗ Разпределение” за инвестициите им по мрежата.

Григор Лилов

Според условията на кредита, той става напълно изискуем (подлежи целият на незабавно връщане), ако българската ЧЕЗ бъде продадена на нестратегически инвеститор. Т.е. Гинчето ще трябва да се бръкне и за едни 116 млн. евро отгоре.

Освен ако не се договори нещо с ЕБВР – държавни или банкови (Българска банка за развитие и т.в.) гаранции по заема, разсрочване, промяна на договорните условия и т.н., и т.н.

Бел.: в делегацията на Борисов за Лондон е включен и Делян Добрев – шеф на парламентарната енергийна комисия и бивш министър на енергетиката…

Освен това и родът Върбакови се оказаха странен феномен. Както изнесоха „биволци“, три дами от тях са с едно и също ЕГН.

С такова еднакво ЕГН майката Петрана Пайтакова и нейната дъщеря Теодора Николова Пайтакова – сестра на Гинчето се оказват родени на една и съща дата и година. Господи! Тези хора знаят ли си самоличностите?!

Третата дама от рода – Теодора, но не Николова, а Георгиева Пайтакова с това ЕГН обаче се оказва пълен фантом – има ЕГН, има фирми с нейно участие, но такъв човек в реалността няма, както вече отбелязаха медиите. Въобще историята се заплете като криминален трилър, в който не се знае кой кой е (тази ситуация е много удобна да изгърми заради нищожни договори поради неверни самоличности онези банкови идиоти, които решат да им дадат кредити или гаранции за покупка на българския ЧЕЗ!)

Най-сетне в цялата галимация като ключова съдружничка на Гинчето в редица фирми има още една дама – Малинка Иванова Върбакова. И тя също е неоткриваема, а често я бъркат с Гинчето (както се оказа и на една снимка).

Но Малинката обаче не е родом от Пловдивско (Стамболийски), откъдето са и Пайтакови, и Върбакови, а е опознавала света от Пазарджишките махали.

Блокът, в който живее тази „мултимилионерка” – собственичка, съдружник и управител с редица фирми (давам снимка) на ул. “Мътница” 10 е санираният за 1.6 млн. лв. от хората на Гинчето.

И най-сетне деловите връзки на фамилиите освен с разни хора и едри бизнесмени, с разни трибуквени групировки, както и с една министърка (вече бивша) се простират и до … Други двама министри от кабинета, вкл. и чрез съдружия във фирми и т.н., и т.н. И чрез свързани лица до най-близък роднина на един бивши премиер. А за връзките на най-високото възможно държавно равнище вече стана дума.

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter