След избора на Орбан разривът между Западна и Централна Европа е необратим!


Виктор Орбан: ЕС няма алтернатива. Но за да е силен ЕС трябва да е съставен от силни европейски нации и държави, които да отстояват своите национални интереси.

Окончателните резултати на изборите в Унгария са голям подарък за политическия юбилей на Виктор Орбан. За трети път той печели с мнозинство от 2/3 при това с необичайно висока избирателна активност -70% на парламентарни избори.

Това казва в интервю за радио „Фокус“ бившият конституционен съдия Георги Марков, днес депутат от ГЕРБ.

Той припомня, че на 30 март т.г. се навършиха 30 години от началото на политическата дейност на Орбан в полза на Унгария и унгарците – тогава той създава с няколко студенти от Юридическия факултет партията „ФИДЕС”, чиято цел бе сваляне на комунистическия режим. Звездата на Орбан изгрява следващата година на Площада на героите. Берлинската стена още не беше паднала и се изискваше голям кураж да призовеш публично съветските танкове да напускат страната. По същото това време никой не знаеше за Меркел – нито в Берлин, нито в Лайпциг, не се е чуло да е проявила храброст.

Защо спечели Орбан?

Защото осигури най-важното, което трябва да направи един министър-председател във вътрешната си политика – осигури живота и здравето на своите граждани, анализира Марков.

Орбан не допусна това, което се случи в Западна Европа: 23 крупни терористични акта с 330 убити и 1200 тежко ранени – всичко това причинено т.н. „мигранти”, които той нарича „нашественици”.

Орбан обяви, че Унгария ще остане християнска страна, за разлика от г-жа Меркел, която се похвали, че ислямът вече е част от Германия. Тези спечелени 2/3 от гласовете в парламента ще му дадат възможност да промени Конституцията на страната и да вкара текст – че без решение на унгарския парламент никой не може да заселва, дори ЕП, чужди граждани в Унгария, което ще реши въпроса и за следващите правителства.

Орбан направи нещо повече – попита на референдум своя народ дали да приеме квотите за мигрантите, налагани от Брюксел – резултатът беше убийствен – 99:1%! Няма да има квоти в Унгария, това се каза категорично от Орбан, както и от неговия най-голям приятел във Вишеградската четворка – г-н Качински, който беше в петък в Унгария заедно с премиера на Полша. Снощи се получи и много прочувствена телеграма от лидера на Северната лига в Италия Салвини, много мила телеграма от Себастиан Курц и от самата Меркел, която заяви, че Унгария винаги може да разчита на Германия.

След изборите в Унгария едно е сигурно – разривът между Западна и Централна Европа по отношение на мигрантите и християнството е необратим, подчертава Георги Марков. Западна Европа ще си остане мултикултурална, ще се хвали, че ислямът е част са Германия и Франция, а Вишеградската четворка ще се хвали, че хората са християни, че мигрантите са нашественици, защото минават границата по незаконосъобразен ред. Както казва Орбан: “те са една ръжда, която ще съсипе християнския характер на Европа”. Той изрично подчертава: „Ние уважаваме малцинствата, но ние сме етнически хомогенна страна, ние сме унгарци и не искаме да бъдем други!”

Обвиняват Орбан, че бил антисемит. Това са поредните неолиберални щуротии. Орбан реновира втората по големина синагога в Европа, наля милиони от унгарския бюджет, отиде в сръбския град Суботица и в присъствието на Вучич и отчете приноса на унгарските евреи в културното изграждане на Унгария и т.н.

Орбан направи чудо в икономиката – намали цената на тока, на сметта, на газа с 25% и то още през 2012 година. Обеща, че ще задължи банките да предоговорят кредитите, които бяха отпуснати в швейцарски франкове на близо милион унгарци с клауза, че курсът ще се променя само на потребителя. И го направи. Така спаси един милион унгарци от банкрут.

В Унгария има 6 000 немски фирми. Орбан каза на германските инвеститори „Ние се развиваме като икономика с минимална безработица. Унгария няма нито цент дълг към никого в света. Имаме 1 милион нови унгарски граждани за тези 8 години, с това темпо ние ще се изравним до 2030 година с вас по икономически показатели. Това, с което ние, Вишеградците, не можем да ви достигнем, е инфраструктурата. Но ние можем и без европари, и без еврофондове. Китай е готов да изгради инфраструктурата на Вишеградките страни, ние сме в напреднали разговори, примерно за магистралата Варшава-Будапеща.

В момента Китай прави влак-стрела Будапеща-Белград, Китай купи пристанището в Пирея и коприната продължава по пътя Пирея-Скопие-Белград.

Орбан отвори унгарската икономика на Изток. Унгария изнася годишно по 60-70 000 тона месо за китайския пазар, отделно 2 милиона патици само за Китай, а руският пазар е залят с лекарства, плодове, консерви и зеленчуци от унгарците. Едновременно с това Германия си остава голям партньор на Унгария – немският бизнес никога няма да се изтегли, защото унгарците работят добре, стоят си по местата в провинцията и страната се развива икономически с бързи темпове.

Орбан им каза – като дойдат еврофондове – добре дошли, като не дойдат – здраве да е!

Орбан направи чудеса и в социалната си дейност – за 8 години Унгария има 40% увеличаване на раждаемостта. Семейството е на преден план. Това безобразие мъж с мъж, което може да се види в Люксембург, или тези, дето се женят и по трима или пък с братовчедите си – в Унгария няма как да стане! Там си има мъж и жена, и както се вижда, унгарските мъже могат да вършат работа и да увеличават раждаемостта, без да се налага да се внасят мъже отвън.

Орбан отпусна на всяко трето дете 33 000 евро подарък от държавата, плюс 33 000 евро нисколихвен кредит с 2,5% лихва за 25 години, плюс 6-годишен отпуск за мама, плюс данъчни облекчения за татко, плюс хранене на децата безплатно в детски градини и ясли, плюс от тази година, 2018-та, която е обявена за година на унгарското семейство, и в началните училища. Това е политика!

Меркел няма друг избор, освен да бъде с Орбан, тъй като промените в Европа ще настъпят след 1 година на евроизборите. Няма никакво съмнение, че няма да се повтори този безподобен европарламент, който слушаше каквото кажат Меркел и Оланд – пуснаха мигрантите, заляха контитента, изпълняваха програмата на Сорос да се заселват по милион годишно бежанци. Догодина в Европарламента ще влезе партията „Алтернатива за Германия“ , ще влезе в Северната лига, ще влезе партията на вицепремиера на Австрия. Това ще е коренно променен европарламент, в който няма да има 220 депутати лоби на Сорос.

ЕП догодина ще бъде друг.

ЕС няма алтернатива. Но за да е силен ЕС трябва да е съставен от силни европейски нации и държави, които да отстояват своите национални интереси. Като проевропеец Орбан това иска – силна Унгария в силна Европа. Всяка европейка държава има свои национални интереси, свои национален тон, свой дом и в този дом не може никой да ѝ казва какво да прави.

И второ, християнството ще бъде водещо за централноевропейските страни. Западна Европа, която се страхува да каже „Честито Рождество!”, а казва: „Весели празници!”, ще си носи кръста! И Орбан го заяви: Аз не искам моите млади унгарци един ден да остареят в малцинство в собствената си страна. След няколко десетки години етническите французи, англичани и т.н., за мое съжаление, ще бъдат малцинство в собствените си страни и ще бъдат управлявани от Арабска пролет, Африканско лято и т.н., които не са толкова тъпи, та да не се организират.

Орбан е наясно и с бъдещето на Западните Балкани. Той знае, че Косово е ябълката на раздора и няма да бъде признато от много страни. Може ли да накарате Румъния и Словакия да признаят Косово – все едно да се самоубият! В момента, в който Румъния признае Косово, унгарците в Трансилвания веднага ще направят референдум. Защо Испания не иска да признае Косово – защото интересите на Испания го изключват. Кипър същата работа. Не може да има по всичко обща европейска политика и солидарност.

Тепърва политиката на Орбан ще има последствия за еворолибералите, но тази политика е спасителна за Европа. И затова Орбан печели толкова много последователи, подчертава Георги Марков.

Източник: Факти / fakti.bg

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter