#Герои на политическата класа
СТЕФАН Е. НИКОЛОВ: Езикът и поведението на Бойко Рашков са зловещ отглас от съвсем други времена
Няма как с методите на тези, които искаш да изчегърташ, заличиш, изхвърлиш да постигнеш светло бъдеще


Стефан Е. Николов

Снимка: БТА

Върху фона на цялостния разпад на държавността в България, който се наблюдава не от вчера, случилото се в полупразната зала на Народното събрание може би изглежда маловажно.

Вече седмици наред значително място в петъчния парламентарен контрол текат въпросите на ДПС към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за всеки един от десетките случаи на тормоз към кадри и активисти на Движението около и в самия ден на миналогодишните парламентарни избори.

Вероятно има основание за “основателните съмнения” поне за част от случаите. Има закони и правила това да се установи и виновните да понесат предвидените за това наказания. Не мога да коментирам тази материя. Но възмутителна е наглостта и високомерието, с които г-н Рашков отговаря на поставените му въпроси. Той отправя внушения и готови присъди като последна инстанция, позволява си лични нападки към депутатите. И добре възпитаният председателстващ Вигенин подхвърля коментари едностранчиво в полза само съпартиеца си.

Езикът и поведението на Рашков са зловещ отглас от съвсем други времена, които наивно смятахме за безвъзвратно отминали. Това е езикът на Вишински, Кобулов и Антон Югов. Познат ми е, защото съм го изпитвал върху себе си.

Вместо доказателства, тези хора се стремят всячески да сплашат, унижат и изведат от равновесие набеденото лице

А Рашков е мечтаният кандидат на управляващите за шеф на КПКОНПИ. Както личи от нееднократните му изявления, той не вижда нищо нередно в това полицията да нахлува в домовете на заподозрените в нощните часове, пред децата, да отвежда хората.

Всичко това се нарича с обтекаеми юридически термини, които за обикновения човек не означават нищо, но се усещат като тормоз и потъпкване на  човешки права.

Някой ще каже – то  така действаше и бойкоборисовата/цветанова полиция.

Но нали променителите дойдоха, за да не допускат повече подобен произвол?

Няма как с методите на тези, които искаш да изчегърташ, заличиш, изхвърлиш да постигнеш светло бъдеще – този  филм сме го гледали и страдали.

Няма такава цел, която да оправдава подобни средства.

Няма!

Прочетено във фейсбук профила Stephan E. Nikolov

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter