Фейсбук фейлетон
СТОИЛ СТОИЛОВ: Как ще ги стигнем тропическите държави
Тропическите държави са характерни с това, че са на по-предна позиция от България в индекса на „Репортери без граници“ по свобода на словото


Стоил Стоилов

Публикуваме коментара от фейсбук профила Stoil Stoilov  не само заради сериозните познания на популярния изборен експерт върху политическите практики на държави, които някога наричахме „Третия свят“. Публикуваме го, защото искаме да поставим Слави Трифонов и екипът му от другата страна на политическата сатира. След като “Има такъв народ” са ключът към бъдещото управление на държавата, нека от субекти се превърнат в обекти на иронията. Преследвайки политическата мода, сме поместили и тематична снимка на автора

 

Пичове,

Понеже все ме питат какво мисля за възможността за бъдещо правителство, за незабавни избори, за избори след 5-6 месеца или година, а аз често нищо не мисля по тези важни въпроси, сега искам да ви кажа какво наистина мисля. Няма майтап.

Като се обръщам към богатия си опит в т. н. тропически избори, мисля, че най-добре е да има военнен преврат и управление на военните през следващите 6 месеца. Това ще позволи бързо и евтино разследване на предишното управление (Мая става полковник, Дончева генерал), съдебна реформа (Христо също става полковник, А. Цонева под-полковник), здравна реформа (д-р Симидчиев става генерал, Мангъров полковник), съкращаване и изчистване на администрацията от т. н. калинки (Тошко Йорданов става генерал-полковник) и др. полезни неща.

Денем чиновниците от министър до директор на дирекция си работят под надзора на лейтенанти и майори с автомати в кабинентите. Нощем след вечеря в столовата и вечерна проверка спят в казармите, закусват пак групово в столовата и правят физзарядка на плаца. После с военни автобуси и камиони се развозват под охрана по министерствата за работа. Вечерта се прибират в казармите. По два уикенда в месеца работят безплатно в санирането на панелни блокове и обществени сгради и в озеленяването на магистралите.

Ако полк. Манолова открие злоупотреби с обществени поръчки и общ. средства, виновните се наказват според военновременните закони.

И, разбира се, след тези шест месеца се правят демократични избори с реален изборен регистър, смесена изборна система, биометрична идентификация на избирателите, уседналост при гласуването в чужбина и парламент от 140 – 160 депутати.

Ако след горното упражнение нещата не се оправят, то се повтаря след 2-3 години пак за срок от една година.

Приятен уикенд.

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter