Герои на политическата класа
ЦЪН ЦОН: Уф, Урсула… сега разбирам защо Ердоган не ти дава стол да седнеш…
Никой няма да седне на масата за преговори с теб, ако смята, че ще те победи на бойното поле


Вчера се проведе онлайн среща между лидерите на Китай и ЕС. Като видя имената Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен и ми става ясно как нищо няма да стане. На мен лично ми е трудно да разбера защо тази двойка чембърлейнчета си въобразяват, че могат да постигнат някакви реални резултати в преговори срещу страни като Китай или изобщо да му окажат някакъв натиск за каквото и да е било. Даже обратното – като ги видят колко са слаби, разглезени и разединени, му идва на човек допълнителна мотивация и вътрешно желание да се погаври с тях.

След срещата Урсула фон дер Лайен каза, че очаквала от Китай, ако не подкрепи санкциите, поне да не се намесвал

Уф, Урсула… сега разбирам защо Ердоган не ти дава стол да седнеш и президентът на Уганда те подминава като пътен знак. Ако досега Пекин се е колебаел дали да помага на Путин, то, след едночасовия разговор с вас съм убеден, че е решил твърдо да му удари едно рамо.

Моля ви се, седете си мирно там с Шарл Мишел, получавайте си високите заплати, смучете си субсидиите и средствата от ваксините и оставете голямата политика на сериозните лидери с топки и акъл.

През това време САЩ обявиха рекорден бюджет за отбрана от 813 млрд. долара. Китай също заяви над 7% увеличение, достигайки 230 млрд. Рекордни бюджети предвиждат и Япония, Южна Корея, Тайван, Филипините и др.

САЩ и Филипините проведоха тези дни най-мащабните военни учения от десетилетия насам в Южнокитайско море.

Така се прави. Никой няма да седне на масата за преговори с теб, ако смята, че ще те победи на бойното поле.

Ти, си дрънкай за справедливи пазари, интелектуална собственост, човешки права и т.н.

Прочетено във фейсбук профила Цън Цон

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter