Игрите на алчността
ЮЛИАНА МЕТОДИЕВА: Мълчанието на опозицията
Интригата е защо любезният законодател (десен – управляващ и ляв – опозиционен ) се почесваше толкова години, докато империята на Васил Божков стана по-голяма от националната ни география!


Юлиана Методиева

Изненадващо проектът на Валери Симеонов, с който ще се дръпне златния залък от устата на Черепа, бил влязъл току що в бюджетната комисия. Няма ах, няма ох! Колективната Глава на феновете на Левски сигурно заприличва на Везувий, малко преди да изригне и залее с лавата си де що има по пътя си.

ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Ще имаме първата държава в света, официално и законно създаваща зависимост сред гражданите си

Лявото пространство обаче е онемяло по въпроса. Ако някой си мисли, че там от сутрин до вечер говорят само за Перник, водната криза и вота на недоверие, значи е наивник. БСП се е потопила като руска подводница. Баща ми е бил подводничар и ми е разказвал: засядаш на морското дъно и настройваш Radio Direction Finder. Ако пеленгаторът открие летящи обекти, зариваш подводника още по-надълбоко. Няма те. Ставаш невидим!

Ако човек си направи труда да прегледа левия печат днес, ще остане много разочарован! Опозиционният в.Дума например, преразказва интервюто с гранд боса на хазарта на Полина Паунова от Свободна Европа(браво, този път браво!). Никакъв коментар, нито думичка защо, да му се не види, удариха Черепа, добре ли или не е, че ще одържавят хазарта и други подобни изнервящи теми. Все едно, че действието се развива в Тутракан с някакъв шеф на печеливш плод-зеленчук! Разбогатял се, значи, плод-зеленчукът и държавата, нищо че е уж божем капиталистическа, решава да му го вземе. Да го национализира, с други думи. Лявата част в политическото пространство нали си падаше сериозно по национализацията? Нали изпонационализира след 9 септември де квато частна собственост имаше, защо мълчи като риба за този “прогресивен” акт на днешното управляващо мнозинство!

Вчера един приятел ме подсети как по време на Тройната коалиция група депутати решили да внесат проектозакон, за да изравнят данъка върху хазарта барем с този на книгите. Защото е срамота – пускаш в книжарницата новия роман на Светлана Алексиевич или Казуо Ишигуро и плащаш яко. А ако имаш над 2 млрд. оборот от игрите на щастие, събраните данъци да са…5 млн. лв! По изчисления на НАП тогава, ако се възстановял начинът на облагане за хазарта, какъвто е бил до 2004 г., държавата щяла да си събере допълнително 70 млн. лв!Щяла, ама не ги събрала. Та до ден днешен е на загуба.

Какво обаче станало тогава? Властимащото мнозинство (БСП предимно) оглушало. На първо четене ставало ясно,че е на далавера с Черепа. Защото, казва моят приятел, той е щедър човек. Плаща добре за мълчанието. Хранилка, един вид, за депутатите отляво.

ГЕОРГИ КУШВАЛИЕВ: Окончателно решение

Вчера Румен Гечев с презрение каза,че не ги интересува тази дандания около проектозакона за хазарта, не ги интересува и толкова. Видно е, че някъде по пътя Черепа е нагазил някого, не си е платил като хората, ще му преразпределят бизнеса. Интригата е защо любезният законодател (десен – управляващ и ляв – опозиционен ) се почесваше толкова години, докато империята на Васил Божков стана по-голяма от националната ни география! И какво се случи баш сега, че ГЕРБ и НФСБ му дърпат луксозното килимче, та се налага да плаши гаргите от футболния клуб Левски как ще се превърнат в покойници без него.

ВАСИЛ БОЖКОВ V/S ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: Непротѝвоконститу̀цио̀нствува… телству̀вайте!

Каква опозиция си ти, БСП, ако не можеш да цакаш ГЕРБ и патриотите! Ще ви извадят очите, другари и другарки безобразията на туземната ни мафия, а вие…Срам!

Прочетено във фейсбук профила: Yuliana Metodieva

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter