Фейсбук фейлетон
20 октомври – Международен ден на готвача
В такъв ресторант с предястията трябва да леят и куршум против уплах


Павел Манчев

Карикатура Pixabay

Препоръчаха ми ресторант, нов бил и много добър, да съм погледнел менюто на страницата, страхотно, готвачът бил работил в Англия и т.н… Поглеждам менюто:

Крем супа от картофи с трюфел. Да сложиш трюфел на сварени и смлени картофи е почти толкова гениално, колкото да увиеш омар във вратна пържола. Тоя ако е бил в Англия, вероятно е карал присъда там, строг режим при това.

Салата от карфиол, броколи и стафиди. Сега, това с карфиолите и броколите е просто по-любезен начин да кажеш, че ще се напукаме със зеле. Кой слага грозде на зеле, бе? Ако те види баба ти, ще те пребие.

Салата от бейби зеленчуци и билков мус от сирене. Аз бебе на зеленчук не съм виждал, нито пък бременен зеленчук, та да дойде това бебе, но за тоя мус знам – изпопадалите парчета сирене, дето няма как да ги сервираш, ги намачкваш с чубрица, вероятни и извара, та да мязат на нещо. Не е зле, ако те мързи да готвиш.

Балканско къри с ориз. Тук съм пас, щото по Балканите открай време правят чудно къри, сред тях се открояват македонското, черногорското къри и кърито от Странджа Сакар. Любимо ястие на хайдути и св. Иван Рилски.

Бекон с млечен дресинг и нудли. Вие давате ли си сметка за какви неща говорим? Това е юфка, със сланина и мляко. Ако предложа това на майка ми, ще ме застреля на място.

Ризото от карфиол – тоя верно го помля това зеле.

Има и още, но спрях да гледам. В тоя ресторант с предястията трябва и да леят куршум против уплах. Иначе не мож изкара цялата вечер.

Фейсбук източник: Павел МанчевХУМОР И СМЯХ БЕЗ КРАЙ

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter