Поглед отвън
PATTY K. BISKI: Реалността – от друг ъгъл
Или вие не сте на прав път, или вашите магистрати са много боязливи!


Знам, че ще кажа нещо изключително непопулярно, но просто има нужда да се погледне и от друг ъгъл реалността, защото тези безкрайни манипулации от всички страни, бавно, бавно, отнемат здравия разум на нацията.

Ако, в аналогична ситуация, попитате един политик от Централна Европа, какво мисли за чекмеджета и кюлчета, той ще ви отговори с въпрос
– Какво казва съдебното решение?
И вие ще кажете:

– Не е имало разследване, не е имало процес, няма съдебно произнасяне и затова нямаме съдебно решение.

И той ще попита:

– А откъде тогава сте сигурни, че има престъпление? В демократичното общество процесите не се правят по площадите, а в съдебната зала. И всеки е невинен, до доказване на обратното.
И вие:

–  Системата, главният прокурор, са толкова корумпирани и на страната на злото, че не е възможно да се проведе един съдебен процес.

И тогава той :

– Искате да кажете, че в държавата няма нито един честен магистрат, който да издигне глас срещу едно такова доказано, пред очите на всички, според вас – огромно престъпление срещу и за сметка на народа? Нито един магистрат, казвате вие, не е повдигнал обвинение на крадеца? Нито двама смели магистрати? Нито трима?Никой, никога, никъде, от страна на магистратурата, не е започнал предварително производство? 

– Не, казвате вие. – Не чухме нито един глас!

Тогава, заключава политикът от Централна Европа: 

– Или това престъпление, за което ми говорите не съществува, или – мой ред е да попитам и аз: вие с кого мислите да направите тази съдебна реформа и да превърнете държавата в нормална европейска страна? Нови магистрати ли ще търсите?

И този въпрос, тази тема, са задължителни, драги мои, би казал политикът от Централна Европа, защото или вие не сте на прав път, или вашите  магистрати са много боязливи!

Прочетено във фейсбук профила Patty K. Biski

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter