Прости им, Господи
PATTY K. BISKI: Срамна пропагандна операция
Във Ватикана има забележим брой палячовци, които се нагаждат веднага, в съответствие с “правилните тенденции”


В ”името божие” може да се направи всичко, дори да се обезобрази едно от най-великите произведения на изкуството, създавани някога в историята. Говорим за Пиета на Микеланджело, която “Папската академия за живота” (Pontificia Accademia per la vita), си позволи да предложи в антирасистка версия.

Очевидно не става въпрос за това, някой да е грабнал длетото. В условията на политически коректен ентусиазъм, Академията предложи в Twitter фотомонтаж на необикновената скулптура, в която Исус – подкрепен от Мадоната – е  боядисан в черно.
Заглавието е: “An image that is worth a speech”,
(Изображение, за което си заслужава да се говори).

Фабрицио Мастрофини – говорителят  на Папската академия, неумело се опита да го отрече, като насочи пръст към недоброжелателните към фотомонтажа:

Това е политизирана манипулация! Това изображение е предназначено да бъде послание срещу расизма от триста и шейсет градуса.

За нас, „политизирана манипулация“ е срамната пропагандна операция, извършена от Папската академия. И е доста неприлично, че във Ватикана има забележим брой палячовци, които се нагаждат веднага, в съответствие с “правилните тенденции”.

Към всички тях – дълбока  Pietà. Искрено човешко съжаления за духовната им мизерия.

Прочетено във фейсбук профила Patty K. Biski

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter