Голямата политика: партньорите може да се бият, важното е да не се пребиват


Велизар Енчев

27 юли

Според атакистката лекция на проф. Станилов: Волен е велик българин, Симеонов – долен чорбаджия, Касабов – прост бияч! Ноо… Сме вечна коалиция – заради пари и власт!

Проф. Станилов от „Атака“ пред телевизионните камери тази сутрин. Академичната мъдрост е заменена от практичен цинизъм. Питат го как атакисти и фронтоваци ще са в една парламентарна група след боя между Сидеров и Касабов, той се хили на репортерката и мъдро пояснява: Това е голямата политика, партньорите може да се бият, но щом не се пребиват, значи всичко е наред.

Биячът Касабов изобщо не е стока, той горкият е такъв по природа, но атакистите сме му свикнали. Абе, в името на Майка България сме готови да бъдем и пребивани.

Питат го за криминалните поправки на вожда му в Закона за приватизацията, професорът не чува въпроса и отнесено говори за ланския сняг. Простено да му е, от годините е, пък и след 13 гръмки лета в парламента човек губи не само съвест, но и слух.

Обаче за Валери Симеонов не издържа и изплю камъчето: Вицето по тишината се изживявал като чорбаджия и гледал на депутатите си кат’ на ратаи и измекяри. Ама и туй ще изтърпим. По-добре чорбаджия да те мачка в парламента, отколкото тълпа да те плюе на улицата…

Тъжна гледка! Професор лази в краката на овластени чорбаджии, купени политици и нискочели биячи!

Студенти, ако ще слугувате тук, учете се от професора! Ако търсите свободата, търсете Терминал 2!

26 юли

След боя в парламента побеснелите патриоти кротко се помириха в премиерския кабинет. Главният надзирател е на мястото си. Фермата ОП е под контрол.

Истерията около боя между Сидеров и Касабов удобно засенчва вината на Каракачанов и Ревизоро. Двамата ВМРО-вци са отговорни за приватизационната поправка с ретроактивно действие, опрощаваща десетки милиони не само на Домусчиев, но и на „Булгартабак“ на Пеевски?

Каракачанов и вносителят на поправката (Ревизоро) са за Специализираната прокуратура с обвинението „търговия с влияние“.

Няма ли смел прокурор, който спешно да привика двамата на разпит? Защитен политически вид ли е военният министър, та медии и прокурори му имат страха? Султан ли е Каракачанов, та никой не смее да го пита за охранителната фирма на Султанката му, отговорна за смъртта на нейния охранител в сградата на парламента? Република ли сме или Султанат?

26 юли

Цветан Цветанов при Антон Хекимян във Великотърновското студио на Би Ти Ви коментира трусовете в управляващата коалиция и войната между вицето Симеонов и Волен Сидеров. И изискано обяви, че кабинетът „ще добута“ до края на мандата.

За Цв. Цв. критиките срещу върнатия от президента лобистки закон, спестяващ милиони на милиардерите Домусчиев и Пеевски, били „фалшиви новини“. А шизофреничната схватка между взаимно обвиняващите се в корупция Симеонов и Сидеров е само… „усещане за нестабилност“.

Аз пък имам усещането, че здравната ни система е заплаха за националната сигурност, щом позволява възпитаници на помощни училища, кокаиново зависими депутати и нелекувани психично болни да държат държавното кормило.

25 юли

Атакист №1 окончателно изтрещя. Тази сутрин в Нова разби мита за психичното здраве на депутатите. Страстно защити поправките „Домусчиев“, на които президентът наложи вето и дори ГЕРБ порица, дръпна похвално слово на бизнеса на разградския милиардер и заплаши със съд критиците си. Даде рамо на обичания от него премиер и гръмко го призова да разчисти боклука в обкръжението си, визирайки вицепремиера по тишината.

Черешката на лудостта бе заканата, че хем ще съди коалиционния си партньор Валери Симеонов, хем ще го свали от вицепремиерския пост, хем ще продължи да е в една коалиция с него, ако се поправи…

Това коалиционна култура ли е или психична диагноза?

Д-р Гълъбова спешно да отвори депутатско отделение в Психиатричната болница в Курило и филиал в парламента с денонощно дежурство. Утре ще е късно.

24 юли

Победа! Президентът наложи вето на закона „Домусчиев“ ВМРО и „Атака“ са опозорени като слуги на ДПС, ГЕРБ и олигархията! Сидеров и Каракачанов – вън от политиката! Сидер ага и Каракачан ефенди ще връщат комисионната на Домусчиев! Разградският милиардер ще се прости с 58 милиона!

22 юли

Въпрос към босовете на ОПГ „Атака“ и ВМРО: Преди гласуването в НС ли получихте подкупа или го очаквате сега? Ако вече сте взели тлъстата комисионна, скоро ще ви я вземем! Ако още чакате мръсните пари от Разград, няма да ги получите! Ако не избягате на Сейшелите, Софийският централен ви очаква!

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter