Премиерът сменя на пожар изгорели министерски бушони


Велизар Енчев

30 август

Премиерът сменя на пожар изгорели министерски бушони, за да потуши обществения гняв от крадливото управление на ГЕРБ и ОП (Опитомени патриоти).

Борисов сваля главите на Московски, Радев и Нанков, за да спаси своята глава и отложи третата си абдикация от властта.

Няма да Му се получи! Пожарникар не може да гаси запален от него пожар.

Вицето по тишината кански изрева от морето срещу министерските оставки и заплаши, че може да напусне потъващия кораб.И Каракачанов проплака на умряло, но от Виена. Бил силно изненадан, че в коалицията изобщо не обсъждали трите оставки. Военното вице тепърва ще се изненадва. Само за година от министерстването Му паднаха три хеликоптера и загинаха трима летци.

Скоро и той ще сдава.

Сал Волен брани пожарникаря и вода носи от девет дерета за кабинета. Как да зарежеш власт и костюм „Армани“? Как на 60 да скочиш в кубинки? Как по площади пак да размахваш юмруци и в самолети да биеш стюардес

23 август

Няма Търговски регистър, но няма уволнена Цецка Цачева.
Няма чума по избитите животни, но няма осъден Порожанов.
Няма пари в източената „Олимпик-СИК”, но няма виновен министър на финансите.
Няма патриотична коалиция, а три джафкащи се пудела, но няма оставка на „Шайка“-та.
Има ли нещо в държавата Му, което няма дефект?

22 август

След признанието на ВМРО, че договорът с Македония подлежи на ревизия, политическата отговорност трябва да понесе не само външният министър Захариева, но и вицепремиерът Каракачанов. Защото (но и защо) ВМРО и „Атака“ искат анекс към договора с Македония.

Двете партии настояват Скопие да се въздържа от всякакви спекулации и опити за обсебване и присвояване на български исторически събития или личности. Според двете партийни централи България можела да преосмисли дали да подкрепи Скопие за ЕС и НАТО…

След тази закъсняла с една година новина вицепремиерът Красимир Каракачанов трябва да понесе политическата отговорност за подписания договор. Въпреки, че е военен, а не външен министър, той е съавтор на договора, а МВнР изпълни спуснатата от „Пиротска“ директива Македония ударно да влезе в НАТО и ЕС, без да се настоява пред Скопие за твърди гаранции срещу бъдещи исторически претенции.

Показателно е, че клаузата в договора за създаване на смесена комисия от историци, които да изгладят спорните въпроси в македонската историческа литература и учебниците по история, вече бе оспорена от македонските членове на въпросната комисия. Това е още едно доказателство за пясъчните основи на договора.

Призивът на ВМРО за анекс към договора е признание за погрешната позиция на управляващата партия ВМРО и нейният председател. При това нито ВМРО, нито Каракачанов се вслушаха в призивите на дипломати и историци да не се подписва договор, едностранно признаващ македонски език и македонска нация и легитимиращ присвоената от македонистите българска история и културно-историческото ни наследство.

Политическа отговорност трябва да понесе и външният министър Екатерина Захариева, както и ресорният зам.-външен министър, отговарящ за балканската политика на министерството.

21 август

Борисов имитира лятна активност, за да прикрие последните си провали във вътрешната и външната политика. Сривът на Търговския регистър, първият срив в договора за приятелство с Македония, нестихващите сривове на патриотарския фронт и измислената епидемия в Странджа са основание не само за извънредно заседание на парламента, но и за оставката на целия кабинет. Няма да се изненадам, ако той отново абдикира от властта.

При това войната между патриотите се задълбочава. Макар че победител ще е Бойко Борисов, който отново ще си намери виновник за собствения провал. По-важното е кои са губещите. Това са хилядите избиратели, полъгали се по патриотарските обещания за 300 лева минимална пенсия и още куп захаросани лъжи.

Хора, разберете най-после! Симеонов, Сидеров и Каракачанов нямат нищо общо с патриотизма, те са обсебили патриотичната кауза и открито търгуват с нея пред вашите очи. Отворете си очите!

Facebook

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter