ТРЪМП ОБВИНИ ОБАМА ЗА ОБТЕГНАТИТЕ ОТНОШЕНИЯ С КРЕМЪЛ


Час, след като заплаши Русия с ракети, американският президент Доналд Тръмп предложи на Москва да се спре надпреварата във въоръжаването, съобщи БТВ. Тръмп обвини за обтегнатите отношения с Кремъл демократите и хората на предшественика си Барак Обама.

„Отношенията ни с Русия никога не са били толкова зле. Дори през Студената война”, посочва американският президент в новата си публикация.

„Няма причина за това. Русия има нужда да ѝ помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?”, допълва Тръмп.

Американският президент не спира до тук – в следващ туит той посочва, че „много от лошите чувства между Русия и нас са причинени от фалшивото и корумпирано” разследване за руската намеса на последните президентски избори. „То се води от демократи или от хора, които са работили за Обама”, допълва още Тръмп.

Тръмп: Готви се, Русия, ракетите ни идват в Сирия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди в Туитър , че ракетите „ще дойдат“ в Сирия като ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. „Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат – хубави, нови и „умни“! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това“, написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

Той отправи ракетните заплахи заради предполагаема химическа атака в предградие на Дамаск. Малко след това от официално изявление на Пентагона стана ясно, че там не се водят разговори за бъдещи военни операции в Сирия.

Междувременно от Световната здравна организация съобщиха, че около 500 души в Сирия са получили медицинска помощ, след като са проявили симптоми, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали.

Съобщава се още, че има над 70 загинали, като смъртта на 43 от тях е „свързана със симптоми, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали”.

 GB-посланикът в ООН твърди, че Карл Маркс е руснак!

Посланикът на Великобритания в ООН, известна с фриволните си рокли, разясни, че Карл Маркс е руснак. Изказването бе направено на заседание на Съвета за сигурност, на който е обсъждано използването на химическо оръжие в Сирия.

Ето какво точно казва Karen Pierce:

:

  • По отношение Карл Маркс, мисля, че трябва да се обърне в гроба си, за да види какво е станало с неговата страна… в защита на използването на химическо оръжие срещу невинните.“
Карън Пиърс

Това е толкова глупаво, колкото не можете да си представите, са коментарите на западни издания. Те изказват острото си възмущение, че толкова глупави хора представят „цивилизованата“ английска нация.

Зукърбърг се извини лично пред Сената на САЩ

♦ Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг призна, че не е успял да защити личния живот на потребителите на социалната мрежа, чиито лични данни може да са били използвани за политически цели, като същевременно защити компанията си, предаде Франс прес.

В продължило близо пет часа изслушване на съвместно заседание на комисиите за търговията и юридическите въпроси на Сената на САЩ 33-годишният милиардер подробно отговаряше на въпросите на сенаторите, някои от които показваха незапознатост с технологичните аспекти на дебата. „Ние не продаваме данни“, заяви той неколкократно и отрече компанията му да е средство за следене на хората в интернет.

Между другото „Фейсбук започна да уведомява потребителите, чиито данни са били използвани от консултантската компания Кеймбридж аналитика.

Става въпрос за близо 87 млн. души, като надеждата на социалната мрежа е да успее да се свърже с всеки от тях.

Има обаче и друга възможност – компанията на Марк Зукърбърг разпространи линк, на който всеки потребител може да разбере дали той или някой от „приятелите“ му е влизал в приложението This Is Your Digital Life.

Логналите се в This Is Your Digital Life потребители са дали разрешение на приложението да използва данните им и тези на „приятелите“ им в социалната мрежа. Оттогава насам „Фейсбук“ промени правилата си, забранявайки на трети страни да събират информация за „приятелите“ на лицата, които са им дали разрешение, припомня Би Би Си.

Но дори сега много от потребителите не са съвсем наясно какво и на кого споделят – не само на стените и в профилните си снимки, а чрез „харесванията“, логванията в други сайтове и приложения и наглед невинните тестчета.

257 загинали в самолета край Алжир, няма оцелели

Загинали са 10-членният екипаж и 247 пътници, от които повечето са военни и членове на техните семейства

Снимка: Reuters

Сред загиналите са 26 членове на подкрепяния от Алжир Фронт Полисарио, борещ се за независимост на Западна Сахара – оспорвана територия, анексирана от Мароко.

Самолетът, летящ по маршрута Буфарик-Тиндуф-Бешар в югозападната част на Алжир, падна в нива няколко минути след излитане от летището на военната база в Буфарик, на 50 км от южно от столицата Алжир. Веднага след удара в земята самолетът се запали.

По информация на Kanal-3.bg, Vesti.bg, Investor.bg, Novinite.bg, rns.bg.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter