Всекидневни новинарски кошмари
ВИКТОРИЯ ТИНТИРОВА: Много вожд, малко индианец
Щеше да е хубаво и една-две моми в носии от вашингтонското неделно училище да посрещнат премиера с питка, да има кого да щипне...


Виктория Тинтерова

– Като видях това, щях да падна от смях – еленски впряг в хеликоптер! – Момчето на времето за хеликоптер, който освен хора, прекарва и впряг с елени. Някъде на север, ама в Русия. Голям хеликоптер, голям смях. Допускам, че ако беше хамерикански, щеше да е възхитително, ама няма да издребняваме.

За 1 час ни плашиха таман 4 пъти с лошото време. Жълти, оранжеви кодове, кафяви даже… Обаче заобикалят Перник. Тъдъм-тъдъм – от  Италия лошото време прави един завой от Дупница, у лево, заобикаля внимателно Перник и особено язовир Студена, после у десно, покрай Витоша и айдеееее отива да вилнее нататък….

Не мога хладнокръвно да отмина Голямата Визита. Съгласете се – историческа е. Военният ни е особено забавен. Носи две дисаги. Другите мушмуроци се доверили безмозъчно на екипажа и си дали багажа, ама той – не. Сериозен мъж е. Мъкне ги като бръмбар сламка. Някакъв тип се протегна да ги вземе, той ги даде с очевидно нежелание и после деликатно си обърса потната ръка в сакото. Ще се ракува. Ми то единият багаж е май костюм, прав е човекът, пази си костюма, ще вземат да му го свият… Толкова голям костюм си е ценен. Да видим дали ще си ги носи на Голямата Среща, както Томето си носеше куфарчето при Путин. А тия от посолството трябва да бъдат наказани. Можеха да вземат и чистачката, камериерката, градинарят и готвачът, да направят едно шпалирче. То бива, бива недосетлиост…. Щеше да е хубаво и една-две моми в носии от вашингтонското неделно училище да се явят с питка, да има кого да щипне… Ама, на – прости хора. Ще видят те, като ги прати в Бурятия….
Един приятел, Георги Стоянов обосновано пита, дали ще има среща с Татанка Йотанка, да изпушат по една лула на мира и нашия Вожд да види на живо вигвам. Алоу, протоколът, предвидили ли сте?

Градска легенда. Кино Урвич. Публиката – миганчета от Факултета. Гойко Митич намира хубава мома.
– Какво да те правя сега? – се пита умислено.
– Да го духа, бат Гойко…. – хор от миганчета.

Други клюки

Данчо Ментата вика, че кръгът Капитал са по-големи менти….

Министерът на колтурата се е барнал като оная маска, дето я намериха в Голямата Косматка, на Севт Три, толко сплескан и лъскав, а отзад кух…. защото е свързан с колтурата, нали…

Източник: Фейсбук

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter