Свобода на словото
Изчегъртаха статус на Милена Фучеджиева заради остри думи срещу здравния министър
Политическите и личните вендети като тази с Пирогов, не са „в името на народа“, както би трябвало да се нарича целият този процес на „изчегъртване“, на чегъртане по нещо с мръсен нокът, те са в името на следващите интереси, те са лични и само лични...


Милена Фучеджиева

Писателката Милена Фучеджиева разпространи във фейсбук скрийншот на предишен статус във фейсбук профила ѝ, който е бил премахнат. Ръководени от святото право всеки свободно да изразява мнението си, публикуваме цензурирания текст без каквато и да е намеса.

Искам да знам какво ще направи този толкова „принципен“ здравен министър срещу писането на фалшиви диагнози, за да се точи здравната каса, а не да уволнява селективно и изключително ограничено директора на Пирогов, защото имало кражби.

Понеже в никоя друга болници кражби няма, така ли? Като е толкова принципен, да бутне системата, но той е вътре в нея, той е част от нея, той участва в нея, той също е писал фалшиви диагнози, той също е правил това, което всеки директор на болница в България прави.

Затова уволнението на Балтов заслужава протести, защото то не е нищо повече от лична вендета, съчетана с политическа вендета. А политическите и личните вендети като тази с Пирогов, не са „в името на народа“, както би трябвало да се нарича целият този процес на „изчегъртване“, на чегъртане по нещо с мръсен нокът, те са в името на следващите интереси, те са лични и само лични.

Ползата е само за чегъртащия и никой друг. Не се заблуждавайте

Министърът ще спре ли писането на фалшиви диагнози, с които се точи здравната каса и ще направи ли ревизии на всички болници в България? Москва не вярва на сълзи. Вашингтон също впрочем.

Протестът  в подкрепа на Пирогов е пред Президентството. И някой написа, че тези неща не се решавали по площади и кръстовища. Така ли?! Аз съм с яркото, ясно и непоклатимо впечатление от миналото лято, че се решават точно така. Мая Манолова вчера го потвърди. Ако нещо не ѝ хареса, пак ще излезе на площада. Нещата вече се решават точно така. Политика на театралните бесилки и ковчезите пълни с амбиции за власт. Естествено, че ще се родят зомбита, но това е друг въпрос. За тази сутрин повече не ми се натоварва с миризмата на политическа българска мърша.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter