#Новина с апостроф
“ТЕ ТИ, БУЛКА, СПАСОВДЕН” Цецка Бачкова: Общи листи с ПП може да отключат братоубийствена война при преференциите
#Героинаполитическатакласа


Кин Стоянов

Снимка: БГНЕС

В интервю за БНР по въпроса за евентуално съвместно явяване на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” на предстоящите избори, Цецка Бачкова виждала “технически рискове”:

Първият от тях е реденето на листите. ДБ е коалиция от три партии – това се е случвало трудно и досега. Вторият риск е традицията нашите избиратели, десните, да гласуват с преференции. Това отключва братоубийствена война и създава разделителни линии за по-нататъшната работа на тази коалиция.”

Цецка Бачкова: Общи листи с ПП може да отключат братоубийствена война при преференциите

Разбира се, големият християнски празник “Възнесение Господне” или както народът ни  го нарича “Спасовден”, отмина преди повече от месец – тази година православната ни църква го отбеляза на 2 юни, когато отбелязахме и Възнесението на Христо Ботев и всички паднали за свободата ни знайни и незнайни национални герои.

За героите: Шапки долу!

Все пак се изкушавам да коментирам политическото говорене на г-жа Бачкова с популярния фолклорен израз:

Те ти, булка, Спасовден

Като сериозен “технически риск” при предизборното обединяване между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” Цецка Бачкова съзира:

традицията нашите избиратели, десните, да гласуват с преференции”…

Ти, да видиш? Досега говорителите на “Демократична България”, парадираха в медиите как гласуването с преференции е сред най-сериозните достижения  и демократични навици на собствените им избиратели…

Отсега нататък преференциите се превръщат в “технически риск”, който би отключил:

братоубийствена война”…

Не ми остава нищо друго, освен да попитам:

Братоубийствена ли беше войната между Атанас Атанасов и Цецка Бачкова за лидерския пост в ДСБ или сестроубийствена?

Колаж Клуб Z

Както и да посъветвам политиците от коалицията, за която обикновено гласувам – при това задължително с преференциален избор – да мислят преди да говорят, когато гостуват дори на приятелски настроени водещи. 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter