Bild: САЩ по петите на Русия в немския рейтинг за заплахите в света


 

Просто е поразително как жителите на Германия отговориха на въпроса коя държава представлява най-голямата заплаха за света, пише Bild. Както се оказа в хода на новото проучване, гражданите на Федерална република Германия смятат, че Русия е едва ли не по-опасна за международната сигурност, отколкото САЩ, отбелязва немския таблоид.

Коя държава представлява най-голямата заплаха за света? „Просто е поразително“, как отговориха жителите на Германия на този въпрос, пише Bild.

Според резултатите от последното проучване на немския изследователски институт Forsa, гражданите на ФРГ виждат в Съединените щати (55%) практически същата заплаха за световния ред, както от страна на Руската федерация (56%), пояснява изданието.

Русия и САЩ с голямо изоставане следват Северна Корея (27%), Турция (24%), Саудитска Арабия (23%) и Китай (16%), уточнява Bild.

Както се оказа, германците на възраст между 30 и 44 години (63%) и 45 до 59 години (58%) смятат, че основната заплаха за международната сигурност са САЩ, докато Руската федерация е посочена като такава от гражданите на ФРГ на възраст между 18 и 29 години. години (44%) и над 60 години (60%).

Ако вземем предвид политическите предпочитания на респондентите, Русия като главна заплаха за глобалната сигурност са посочили привърженици на съюза на партиите ХДС/ХСС (59%) и Свободната демократична партия на Германия (66%).

На свой ред за „особено опасни“ за световния ред смятат Съединените щати жителите на ФРГ, които симпатизират на Социалдемократическата партия на Германия (63%) и Лявата партия (82%), подчертава немския таблоид.

Превод: М. Желязкова

Български източник: Поглед.инфо

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter