Преди визитата му у нас
Активисти призовават папа Франциск да гарантира “нулевата толерантност” на Ватикана към сексуалните злоупотреби
Светия отец не е посещавал родината си Аржентина откакто е станал папа


Активисти призовават папа Франциск да гарантира изпълнението на “нулевата толерантност” на Ватикана към сексуалните злоупотреби от страна на духовенството в Аржентина там, където според тях тя не е изпълнена, съобщава Асошиейтед прес от Буенос Айрес

Аржентинската група “Църква без злоупотреби” и глобалните организации “Прекратяване злоупотребите духовенството“ и „BishopAccountability.org” призоваха Светия отец да се върне в родината си Аржентина, която не е посещавал, откакто стана папа през 2013 г., за да гарантира, че Римокатолическата църква наказва тези престъпления и не защитава извършителите:

Ако папата не може да сложи край на злоупотребите и тяхното прикриване в Аржентина, той няма да може да го направи никъде другаде. Това е мястото, където той има повече власт, влияние, той символизира най-важната страна в борбата срещу злоупотребите в света, коментираПитър Исели, съосновател на”Прекратяване злоупотребите на духовенството“.

Сн. АП: Членовете на организацията, “Прекратяване злоупотребите на духовенството“ Денис Бюканън и Питър Исели, стоят заедно със Себастиан Куатромо, жертва на сексуално насилие в религиозно училище пред църква в Буенос Айрес, Аржентина.

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter