#Новина с апостроф
Спор за ядрената енергетика раздели преговарящите за кабинет
Ако лидерите на "Демократична България" не изтеглят веднага експертите си в дискусията "Енергетика", рискуват да изстрелят обединението в политическото небитие... Какво им пука? Нали и Христо Иванов и Атанас Атанасов са в оставка...


Кин Стоянов

Асен Василев, снимка БГНЕС

Спор „за“ и „против“ развитие на ядрената енергетика и изграждане на нови мощности раздели формациите, преговарящи за съставяне на кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“, съобщи БНР:

По време на дискусията в сектор „Енергетика“ съпредседателят на формацията Асен Василев се обяви категорично за това България да остане държава с ядрена енергетика:

За нас ядрени мощности в България не е въпрос само на енергийна сигурност, това е въпрос от националната сигурност“.

Асен Василев е бил подкрепен от всички експерти в сектора с изключение на изпратените от “Демократична България”.

Цялата новина:⇓

Участниците в дискусията от страна на “Демократична България” –  Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Тодор Тодоров, Георги Стефанов.

Сега отново да си дойдем на думата как от “Демократична България ⇒ “Нищо старо не са забравили, нищо ново не са научили” 

Само където от “Демократична България” сякаш бързо забравиха, че тази година подкрепеният от тях кандидат за президент Лозан Панов се класира пети в предварителната надпревара. При това самата”Демократична България” остана на шесто място в последното 47 народно събрание. Развитие, което тревожно се коментираше от дясно мислещи люде, още преди фаталния за така наречената “градска десница” 14 ноември:

И сега ще ви споделя, че съм изпълнен с гняв. Изпълнен с гняв, като един от тези повече от милион българи, които на 7 юни 1990 година се бяхме стълпотворили от Орлов мост, та чак до хотел Плиска, бяхме изпълнили и Борисовата градина, наречена пародийно от “народната власт” “Парка на свободата”, застанали един до друг – гражданин до гражданина –  в своя стремеж да превърнем родината си в човешка за живот страна. Неслучил се във времето стремеж.  Ала да не си помислите, че само агентите на Държавна сигурност са виновни? 

Аз обвинявам всички онези политици – пиявици на Синята идея, които паразитираха върху надеждите и стремежите ни, за да доведат Съюза на демократичните сили до перверзното политическото сношение с ГЕРБ

И Мартин Димитров не прави изключение. Мартин Димитров, който беше лидер на СДС от 21 декември 2008 г. до 15 май 2012 г. 

Помни ли, същият този Мартин Димитров, как навремето ни баламосваше, че ядрените мощности у нас ще работат на загуба и всички ние ще плащаме от джоба си техните загуби?

Има ли честни религиозни очи Мартин Димитров, сега да погледне своите избиратели и да им обяви какви са печалбите на АЕЦ “Козлодуй”, откакто неговият Господ Бог – Свободният пазар влезе в енергийната борса у нас?

Според основателя на “Генетичната психология” Жан Пиаже интелектът е способността на организма да се променя под въздействието на външни условия. Как да оценим интелекта на участниците от страна на “Демократична България” в днешната дискусия по темата “Енергетика”

Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Тодор Тодоров, Георги Стефанов?

Та какво биха обяснили така наречените експерти пред собствениците на всичките малки и средни бизнеси – божем, уж техните избиратели – градските и не съвсем градски хора, които цял месец блъскат, за да им дойде пазарно либералната сметка за тока в края на месеца, та да разберат, че са на минус и цял месец са бъхтали, за да напълнят гушите на енергийните спекуланти?

И не е ли безпределно ясно, че единственият начин по който правителството може да предприеме политики за подкрепа на бизнеса срещу ценовия енергиен удар е от свръхпечалбите, натрупани от АЕЦ “Козлодуй”, в резултат на енергоборсовите спекулации?

Ала четиримата умници от “Демократична България” – един провален председател на СДС, един пропаднал кандидат-президент, щастливо докопал се до районен кмет в София и двама неизвестници за широката публика –  са на път да осуетят преговорите на “Продължаваме промяната” за коалиционно правителство.

Ами, Христо Иванов и Атанас Атанасов, вместо да ги праедлагат като участници в дискусията – да бяха изпратили тримата глупаци… Пука им на Иванов и Атанасов – нали и те са в оставка.

Но от “Демократична България” трябва да са наясно, че не се ли случи този път правителство заради присъщите им тъпотии, на следващи избори дори и отчаяните Гюро Михайловци на Синята идея няма да излезем да ги подкрепим.

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter