#Фото с коментар
Платените спасители от паважа
#Кой да ни спаси от спасителите?


Кин Стоянов

Във фейсбук често ще се натъкнете на кадри от епичнатите битки на едни самоотвержени люде, които са се втурнали да спасяват българската столица от лошите и корумпираните. Е, днешните спасители от паважа не са като нашите национални революционери – най-самоотвержените от  които оставиха костите си в основите на българската свобода. Днешните спасители от паважа дори не са спасители на плажа, та да се подложат на опасност при спасяването на някой безрасъден удавник.

По всичко личи, че спасителите от паважа няма да ни освободят от чужди владичества – те  искат само да ни  освободят от част от парите ни. Как иначе да си обясним публикуваният под горната снимка призив:

 Включи се в битката ни за София с месечно или еднократно дарение тук: https://spasisofia.org/bg/podkrepi-ni

Попитах във фейсбук профила си:

А бре, СПАСИТЕЛИТЕ ОТ ПАВАЖА – Спаси София! Няма ли да свършите нещо безкористно, сиреч безплатно, купешки казано ПРО БОНО? Пардон – вие сте професионални революционери, а в наши дни революцията взе да се превръща в добре платена професия😉

Отговор от тях така и не получих. Вместо това получих коментар от приятел, който напълно отговаря на въпроса ми, поради това го цитирам дословно:

Dimitar Atanassov

Борис Бонев е общински съветник и получава заплата тъкмо за такива дела. Не един път съм му писал, че искането на дарения за работа, за която получава заплащане, е огромна наглост. Отговор няма, подминава тези мои бележки.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter